NS SR zamietol sťažnosť J. Roháča voči väzbe

NETKY.SK • 2 Marec 2011, 07:57 • 2 min
NS SR zamietol sťažnosť J. Roháča voči väzbe

NS SR zamietol sťažnosť J. Roháča voči väzbe

slovakia

left justify in out

img

Jozef Roháč, ktorého žiada budapeštianska prokuratúra, bude aj naďalej vo väzbe. Najvyšší súd (NS) SR dnes zamietol jeho sťažnosť voči rozhodnutiu nižšieho súdu, ktorý ho do väzby vzal. TASR to potvrdil hovorca NS SR Michal Jurči.  
      Roháča zadržala slovenská polícia 18. februára v poludňajších hodinách v Leviciach na základe európskeho zatykača, ktorý vydal budapeštiansky súd. Maďarské úrady oficiálne odmietli špecifikovať dôvod zadržania Roháča, no podľa medializovaných informácií mal byť zapletený do vraždy.
      Roháča vlani 26. októbra prepustili z vyšetrovacej väzby v Maďarsku, potom prišiel na Slovensko. Slováka prepustili po tom, čo ho súd na prvom stupni oslobodil spod obžaloby v prípade pokusu o úkladnú vraždu. Podľa maďarskej tlačovej agentúry MTI ho síce súd odsúdil na dva roky väzenia za zneužitie výbušnín - tie si však už odsedel vo vyšetrovacej väzbe. Muž, ktorého zadržala česká polícia v októbri 2008 a vo februári 2009 ho vydala maďarským orgánom činným v trestnom konaní, sa mal v júni 1997 snažiť zavraždiť podnikateľa Zoltána Seresa. Na jeho auto mal namontovať diaľkovo ovládanú výbušninu, ktorá však z vozidla spadla a atentát bol zmarený.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies