NS SR vydal zborník právnych viet a stanovíská

NETKY.SK • 24 Máj 2014, 13:30 • 2 min
NS SR vydal zborník právnych viet a stanovíská

BRATISLAVA - Najvyšší súd Slovenskej republiky (NS SR) vydal v týchto dňoch osobitný zborník právnych viet a stanovísk.

slovakia

left justify in out

Túto 511 stranovú publikáciu vydal pri príležitosti minuloročného 20. výročia od vzniku samostatnej Slovenskej republiky, keď NS SR získal osobitné postavenie v systéme všeobecných súdov. Zborník zostavovali zamestnanci NS od leta minulého roku a grafickú úpravu si rovnako robili samotní pracovníci NS SR.
      

"Verím, že Zbierka súdnych rozhodnutí a stanovísk sa stane dobrou pomôckou pre odbornú právnickú verejnosť. Môže prispieť napríklad k väčšej predvídateľnosti nielen súdnych rozhodnutí, ale aj k skvalitneniu rozhodovania štátnej správy a samosprávy. Takto by sa zvýšila vymožiteľnosť práva v praxi," uviedol pre TASR predseda NS SR Štefan Harabin.
      

Zborník je súhrnom viac ako 1700 právnych viet za obdobie uplynulých 20 rokov. Vytlačili ho tlačiarne Zboru väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) v Leopoldove. TASR o tom informovala kancelária predsedu NS SR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies