NS SR žaluje ministra I. Mikloša na súde

NETKY.SK • 13 Október 2010, 11:00 • 2 min
NS SR žaluje ministra I. Mikloša na súde

NS SR žaluje ministra I. Mikloša na súde

slovakia

left justify in out

Najvyšší súd Slovenskej republiky (NS SR) podal žalobu voči nezákonnej pokute, ktorú udelil súdu podpredseda vlády a minister financií Ivan Mikloš. "Pán Mikloš je jediný úradník na svete, ktorý dal pokutu predsedovi Najvyššieho súdu a potom zrušil sám seba. Pán Mikloš sa bude na súde zodpovedať za zastrašovanie Najvyššieho súdu a za ohrozovanie sudcovskej nezávislosti," uviedol dnes predseda NS SR Štefan Harabin.
Najvyšší súd SR sa po vyčerpaní všetkých možností na zjednanie nápravy cez poskytnutie právnej analýzy, stanovísk a podania rozkladu obrátil na súd. "Snaha o vládny audit je bez najmenších pochybností súčasťou správneho práva, ktorým sa budú zaoberať súdy, čo jednomyseľne skonštatoval už aj Ústavnoprávny výbor Národnej rady SR. Snaha ministra financií Mikloša o kriminalizáciu celej udalosti prostredníctvom polície a prokuratúry je iba účelovým mediálnym divadlom.
Najvyšší súd SR žiadal o nezávislú kontrolu zo strany Najvyššieho kontrolného úradu. Výsledky kontroly zverejní na oficiálnom webe. Keď môžu mať nezávislú kontrolu hayekovci, prečo by Najvyšší súd nemal mať rovnaké práva. Miklošova kontrola smrdí kauzou Tipos, v ktorej už viac rokov prezentuje svoj osobný záujem," uzavrel Harabin.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies