NRSR rokuje na mimoriadnej schôdzi o schválení vládnej novely

NETKY.SK • 13 Október 2020, 13:36 • 2 min
NRSR rokuje na mimoriadnej schôdzi o schválení vládnej novely

BRATISLAV - Predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár (Sme rodina) otvoril mimoriadnu schôdzu parlamentu, na ktorej sa majú poslanci venovať vládnej novele zákona o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia. Zároveň sa má plénum venovať návrhu na jej prerokovanie v skrátenom legislatívnom konaní.

slovakia

left justify in out

Grendel už nemá COVID

Plénum v úvode schôdze odmietlo dva opozičné procedurálne návrhy. Šéf parlamentu tiež informoval, že podpredseda snemovne Gábor Grendel (OĽANO) mal negatívny test na ochorenie COVID-19.

 

img

 

Opatrenia budú jasnejšie 

Novelou z dielne Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR sa majú odstrániť nezrovnalosti v súvislosti s opatreniami Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR v boji s pandémiou nového koronavírusu.

 

Ministerstvo deklarovalo, že úprava rešpektuje základné práva a slobody a dbá aj na zachovávanie princípov právneho štátu. Umožniť by mala ich obmedzenie len v nevyhnutnom rozsahu a za nevyhnutných okolností.

 

img

 

Právna sila 

Jasnou právnou kvalifikáciou týchto právnych aktov ako všeobecne záväzných právnych predpisov sa má vyjasniť ich postavenie v právnom poriadku, keďže sa budú môcť stať právnym základom konania všetkých štátnych orgánov.

 

Vyjasniť sa má tiež postup a miera ich skúmania. Zároveň by sa mali novelou zaviesť nové právne nástroje z dôvodu zhoršujúcej sa pandemickej situácie.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona