NR SR: SPF nebude aj naďalej zverejňovať pri prevodoch pozemkov aj ich cenu

NETKY.SK • 7 December 2016, 17:47 • 2 min
NR SR: SPF nebude aj naďalej zverejňovať pri prevodoch pozemkov aj ich cenu

BRATISLAVA - Slovenský pozemkový fond (SPF) nebude aj naďalej zverejňovať pri zmluvách v prípade reštitúcií či predaji pozemkov aj ich cenu. Plénum Národnej rady (NR) SR dnes totiž neposunulo do druhého čítania návrh novely zákona o pozemkových úpravách, ktorý mal túto novinku zaviesť do praxe.

slovakia

left justify in out

Novelu parlamentu predložila trojica opozičných poslancov Zsolt Simon (nezaradený), Jozef Rajtár (SaS) a Richard Vašečka (OĽaNO-NOVA). "Nemá to žiadny ekonomický dosah, len zabezpečiť väčšiu kontrolu SPF," odôvodnil Simon zámer predkladateľov. Bol by to podľa neho krok k vyššej transparentnosti.

 

"Keď máte všetky informácie na internete, ale nemáte tam cenu, ako skontrolujete, či SPF koná tak, ako mu zákon káže," kládol otázku Simon. Spolupredkladateľ novely Rajtár doplnil, že takéto opatrenie by bolo bez akýchkoľvek nákladov, pretože SPF už zverejňuje celú škálu údajov pri prevodoch pozemkov a teraz k tomu iba pridá cenu.

 

"Bol by to obrovský skok vo zvýšení transparentnosti tam, kde bola doteraz tma a kde sa nadivoko rôznym spôsobom prevádzali pozemky," opísal Rajtár.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies