NR SR: M. Fecko neuspel s novelou zákona o usporiadaní pozemkov pod stavbami

NETKY.SK • 19 Marec 2015, 11:51 • 2 min
NR SR: M. Fecko neuspel s novelou zákona o usporiadaní pozemkov pod stavbami

BRATISLAVA - Zákon o niektorých opatreniach pri majetkovoprávnom usporiadaní pozemkov pod stavbami, ktoré prešli z vlastníctva štátu na obce a vyššie územné celky, sa meniť nebude. Poslanci Národnej rady (NR) SR totiž dnes neposunuli do druhého čítania návrh jeho novely, ktorý parlamentu predložil Martin Fecko (OĽaNO).

slovakia

left justify in out

Fecko chcel novelou spresniť proces usporiadania vlastníckych vzťahov k pozemkom pod stavbami, ktoré prešli z majetku štátu do vlastníctva obcí a vyšších územných celkov. Podľa poslanca existujú prípady, keď stavby, ktoré sa takto presunuli, sú postavené na pozemkoch, ktoré vlastnia iní. Čiže nie obce alebo vyššie územné celky.

 

Poslanec tak v novele navrhoval, aby obce a vyššie územné celky proces pozemkových úprav riešili prioritne formou zámennej zmluvy. To znamená, že usporiadanie majetkovoprávnych vzťahov k pozemkom pod takýmito stavbami by sa realizovalo v prvom rade formou zámeny dotknutého pozemku za náhradný pozemok vo vlastníctve obce alebo vyššieho územného celku.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies