NR SR by o zmenách ústavy mala hlasovať až po prezidentských voľbách

NETKY.SK • 9 Marec 2014, 13:03 • 2 min
NR SR by o zmenách ústavy mala hlasovať až po prezidentských voľbách

BRATISLAVA - Predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo tvrdí, že zmeny musia byť prijaté po širšej dohode s ostatnými parlamentnými stranami.

slovakia

left justify in out

O ochrane manželstva a rovnako tak o zásadných zmenách v justícii by podľa predsedu SDKÚ-DS Pavla Freša mal hlasovať parlament až po prezidentských voľbách. TASR o tom dnes informovala Tlačová služba SDKÚ-DS.

"Obidve témy sú pre SDKÚ-DS dôležité, ale nemali by sa stať súčasťou prezidentskej kampane v prospech vládnej strany. Pakt medzi Smerom a KDH nepodporíme", povedal Frešo.

Dodal, že zmeny musia byť prijaté po širšej dohode s ostatnými parlamentnými stranami a ak to Smer-SD myslí vážne, hneď po druhom kole volieb prezidenta sa o návrhoch môže v parlamente rokovať. "V prípade, že hlasovať sa bude ešte pred druhým kolom, navrhnem poslancom o týchto témach nehlasovať," povedal Pavol Frešo. Podľa predsedu SDKÚ-DS mal Smer-SD šesť rokov na to, aby v justícii urobil poriadok. "Nebudeme sa pozerať na odovzdávanie moci jednej strane," uzavrel Pavol Frešo.

Vládny Smer-SD a opozičné KDH sa dohodli na zmenách Ústavy SR. Pôjde o novinky v justícii a ochrana manželstva sa dostane do najvyššieho zákona štátu. "Návrh je výsledkom širokého politického dialógu, na ktorom sa podieľali najmä Robert Fico (Smer-SD) a Ján Figeľ (KDH). Návrh predkladáme spoločne. Prejde do druhého čítania a bol by som rád, keby sme potom do tohto odborného dialógu vtiahli aj širšie politické spektrum, najmä štandardné strany," povedal začiatkom marca predseda NR SR Pavol Paška (Smer-SD).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies