NR SR bude rozhodovať o voľbe nového generálneho riaditeľa RTVS

NETKY.SK • 30 Marec 2017, 13:21 • 2 min
NR SR bude rozhodovať o voľbe nového generálneho riaditeľa RTVS

BRATISLAVA - Voľba nového generálneho riaditeľa RTVS sa v pléne Národnej rady (NR) SR uskutoční 22. júna 2017.

slovakia

left justify in out

Rozhodol o tom dnes Výbor NR SR pre kultúru a médiá, ktorý odobril výzvu k tejto voľbe. Výzva bude zverejnená 7. apríla, 10. mája je termín na doručenie prihlášok kandidátov, o deň neskôr sa budú za prítomnosti členov výboru otvárať.

 

Verejné vypočutie kandidátov je naplánované na 30. mája. Základný návrh je, že pri rozumnom počte kandidátov, bude mať každý z nich na prezentáciu 15 minút a rovnaký časový úsek bude vyčlenený na otázky. Pri väčšom počte uchádzačov sa čas zníži na desať minút. Poradie kandidátov v rámci vypočutia sa bude losovať, pričom v miestnosti bude len ten, ktorý práve predkladá svoj projekt.

 

Kandidáti na tento post budú povinní k prihláške priložiť projekt riadenia a rozvoja RTVS v rozsahu od 20 do 50 strán, výpis z registra trestov nie starší ako tri mesiace či štruktúrovaný životopis. Podľa zákona o RTVS nesmie byť kandidát na generálneho riaditeľa členom Rady RTVS, musí mať spôsobilosť na právne úkony a byť v plnom rozsahu bezúhonný.

 

Podmienkou je aj vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa a päťročná prax v oblasti riadenia. Funkcia šéfa RTVS je nezlučiteľná s funkciou prezidenta SR, poslanca NR SR, člena vlády, štátneho tajomníka, sudcu či prokurátora.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona