NR sa do predsedníctva naplno zapojí v septembri,rokovania budú na hrade

NETKY.SK • 17 Júl 2016, 12:08 • 2 min
NR sa do predsedníctva naplno zapojí v septembri,rokovania budú na hrade

BRATISLAVA - Národná rada SR sa do slovenského predsedníctva v Rade Európskej únie (EÚ) naplno zapojí od septembra. Naplánovaných je oficiálne ešte šesť niekoľkodňových podujatí. Vyplýva to z materiálu, ktorý poskytla Kancelária NR SR.

slovakia

left justify in out

Najbližšie - v septembri bude Medziparlamentná konferencia o Spoločnej zahraničnej a bezpečnostnej politike a Spoločnej bezpečnostnej a obrannej politike. Na október je naplánovaná Medziparlamentná konferencia o stabilite, hospodárskej koordinácii a riadení v EÚ. O mesiac neskôr zas Konferencia parlamentných výborov pre záležitosti Únie parlamentov členských štátov Európskej únie (Plenárny COSAC). V decembri sa stretnú predsedovia výborov pre hospodárske záležitosti parlamentov členských štátov Európskej únie na tému Energetickej únie.

 

Posledné dve podujatia budú vo februári a apríli budúceho roka. Najskôr sa majú zísť generálni tajomníci parlamentov EÚ a potom bude Konferencia predsedov parlamentov členských štátov Európskej únie. Stretnutie predsedov národných parlamentov oznámil šéf Národnej rady SR Andrej Danko aj na 7. októbra, má pomôcť tomu, aby sa štáty a ich parlamenty lepšie spoznali.

 

Prvé podujatie z plánovaných v rámci predsedníctva sa už v parlamente konalo. Išlo o Konferenciu predsedov parlamentných výborov pre záležitosti Únie parlamentov členských štátov Európskej únie (COSAC). Partneri diskutovali v priestoroch parlamentu. Ďalšie podujatia by sa mali presunúť na Bratislavský hrad, kde finišuje rekonštrukcia. "Na rokovania sa premiérovo plánujú využiť úplne nové priestory. Tieto budú tesne po kolaudácii a preto parlament čaká veľké upratovanie všetkých priestorov tohto hradného objektu," uviedol tlačový odbor Kancelárie Národnej rady SR.

 

Kancelária sa musí postarať aj o občerstvenie pre delegátov na podujatiach. "Jedlá a nápoje pre nich boli starostlivo vyberané a zvažovali sa rôzne kritériá a okolnosti. Pri zostavovaní jednotlivých variantov menu sa zohľadňovali napríklad dietetické, kultúrne, náboženské či protokolárne požiadavky na dané podujatie," uviedol tlačový odbor.

 

Podávať sa má čerstvo pražená káva, zelenina, syry, losos, kurací filet či husacie pečienky s domácim čatní. "Súčasťou teplých jedál bude ako rybie jedlo, hovädzia sviečkovica, tak aj kuracie mäso z domáceho chovu či bezmäsité jedlá ako napríklad zemiakové pirohy s bryndzovou omáčkou alebo zeleninové lazane," dodal tlačový odbor. Chýbať nebudú ani slovenské syry ako korbáčiky, parenica, ovčia hrudka, kravská hrudka či zrejúce syry. Ako dezerty sa budú podávať domáce štrúdle, Bratislavské rožky, škvarkové pagáčiky či tradičné domáce šúľance s vlašskými orechmi.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies