Nožnicami ozbrojený muž držal dvoch rukojemníkov v autobuse

NETKY.SK • 11 Máj 2014, 08:52 • 2 min
Nožnicami ozbrojený muž držal dvoch rukojemníkov v autobuse

RIO DE JANEIRO - Nožnicami ozbrojený muž, ktorý v sobotu večer držal v autobuse mestskej dopravy v Riu de Janeiro dvoch rukojemníkov, už oboch zadržiavaných prepustil. Informovala o tom televízia Globo.

slovakia

left justify in out

Príslušníci Bataliónu špeciálnych operácií vojenskej polície vyjednávali s únoscom cez okno autobusu, ktorý zablokoval jednu z najrušnejších ulíc v meste - Avenida Brasil, neďaleko nákupného centra Guadalupe. Brazílske televízie rukojemnícku drámu pokrývali naživo.
      

Muž sa pokúsil prepadnúť cestujúcich v autobuse okolo 17.00 miestneho času (22.00 SELČ), no rýchly zásah polície mu plán prepadu prekazil. Útočník následne zadržal jednu mladú ženu a vodiča autobusu ako rukojemníkov. Ostatným cestujúcim sa podarilo z autobusu uniknúť.
      

Podľa Globo sa 33-ročný narkoman vzdal polícii o 19.30 miestneho času. Avenida Brasil policajti uvoľnili o polhodinu neskôr.
      

Incident pripomenul tragédiu autobusu číslo 174 z roku 2000. Sandro do Nascimento, ozbrojený pištoľou, vtedy najskôr prepadol autobus mestskej dopravy na juhu Ria a potom v ňom zadržal desiatich rukojemníkov. Strieľal na policajtov a žiadal, aby mu priniesli ďalšie zbrane a dodali šoféra, aby mohol uniknúť. Predstieral, že jednu študentku zastrelil. Namieril zbraň na ďalšiu cestujúcu a vyhrážal sa policajtom: "Už jedna zomrela, zomrie ďalšia".
      

Po štyri a pol hodine - všetko v živom televíznom prenose - vystúpil únosca z autobusu s jednou rukojemníčkou, učiteľkou, ktorú použil ako živý štít. Jeden z policajtov vystrelil, no zasiahol iba učiteľku, ktorá na mieste zomrela. Následné výstrely jeho kolegov zasiahli aj útočníka. Ten zomrel pri prevoze do nemocnice. Tragédia sa stala predlohou pre dokumentárny film, ktorý získal medzinárodný ohlas.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies