Nowotny: Odchod z eurozóny by bol pre Grécko katastrofou

NETKY.SK • 13 Január 2015, 08:44 • 2 min
Nowotny: Odchod z eurozóny by bol pre Grécko katastrofou

VIEDEŇ - Odchod Grécka z eurozóny by bol pre krajinu katastrofou. Vyhlásil to v pondelok člen Rady guvernérov ECB a guvernér rakúskej centrálnej banky Ewald Nowotny.

slovakia

left justify in out

"Pre Grécko by to bola katastrofa, pre ďalšie krajiny eurozóny by to bol výrazný problém,“ vyhlásil Nowotny. V Grécku sa 25. januára uskutočnia predčasné voľby. V prieskumoch verejnej mienky je na čele radikálna ľavicová strana Syriza. Objavujú sa tak obavy, že medzi Gréckom a veriteľmi by mohla po voľbách nastať patová situácia, ktorá by mohla vyústiť do odchodu Grécka z eurozóny. Syriza sľubuje, že zruší politiku úsporných opatrení. Tie sú súčasťou úverového programu v hodnote 240 mld. eur, ktorý krajine poskytla EÚ a Medzinárodný menový fond. 

 

Nemecká kancelárka Angela Merkelová už skôr upokojovala obavy spojené s odchodom Grécka z eurozóny. Jasne totiž uviedla, že očakáva, že Grécko sa bude aj po voľbách držať podmienok medzinárodnej pomoci.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies