Novými poslancami by mali byť Marián Viskupič, Jakub Nedoba, Marián Chmelár a Viliam Jasaň

NETKY.SK • 27 Máj 2019, 16:06 • 2 min
Novými poslancami by mali byť Marián Viskupič, Jakub Nedoba, Marián Chmelár a Viliam Jasaň

BRATISLAVA - Novými poslancami Národnej rady (NR) SR majú byť Marián Viskupič, Jakub Nedoba (obaja za SaS), Marián Chmelár (za ĽSNS) a za Smer-SD by to mal byť Viliam Jasaň.

slovakia

left justify in out

Majú nahradiť poslancov NR SR, ktorí boli zvolení do europarlamentu. Po zmenách sa uvoľní aj miesto podpredsedníčky NR SR po Lucii Ďuriš Nicholsonovej.

 

O obsadení postu podpredsedu alebo podpredsedníčky NR SR rozhodne podľa hovorcu SaS Róberta Bučeka republiková rada strany.

 

Viskupič a Nedoba nastúpia na miesto Ďuriš Nicholsonovej a Eugena Jurzycu (obaja SaS). Viskupič vymení náhradníka Michala Brósku, ktorý svoj nárok na mandát poslanca parlamentu z dôvodu pracovnej vyťaženosti v súkromnej sfére nevyužije, potvrdil Buček.

 

Jasaň by mal nahradiť Miroslava Číža. To, či nastúpi, závisí podľa hovorcu Smeru-SD Jána Mažgúta od Jasaňa. Mandát by mal obsadiť na základe výsledkov parlamentných volieb z roku 2016.

 

img

 

Jasaň bol šéfom krízového manažmentu a bezpečnosti štátu na Úrade vlády SR, ale po vražde novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej odšiel z funkcie po tom, čo sa objavili informácie o jeho kontaktoch na taliansku mafiu pôsobiacu na Slovensku.

 

Chmelár by si mal mandát uplatniť za novozvoleného europoslanca Milana Uhríka (ĽSNS) potvrdil Uhrík. Víťazom sobotňajších (25. 5.) volieb do EP sa stala koalícia Progresívne Slovensko (PS) - Spolu-OD so ziskom 20,11 percenta hlasov. Nasleduje Smer-SD s 15,72 percentami hlasov a ĽSNS so ziskom 12,07 percenta hlasov.

 

Do europarlamentu sa dostali aj kandidáti za KDH (9,69 percenta), SaS (9,62 percenta) a OĽaNO (5,25 percenta). Účasť dosiahla na Slovensku 22,74 percenta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona