Novými krajskými riaditeľmi budú v Prešove Seman a v Košiciach Baranová

NETKY.SK • 29 Júl 2010, 07:38 • 2 min
Novými krajskými riaditeľmi budú v Prešove Seman a v Košiciach Baranová

Novými krajskými riaditeľmi budú v Prešove Seman a v Košiciach Baranová

slovakia

left justify in out

Nový policajný prezident Jaroslav Spišiak dnes na pôde Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Prešove oznámil, že sa dohodol s jeho doterajším riaditeľom Františkom Leškom na odchode z funkcie. František Leško sa vracia do funkcie zástupcu riaditeľa Krajského dopravného inšpektorátu v Prešove. „Je špecialista na túto činnosť, plnohodnotne bude vykonávať funkciu v tej oblasti, ktorej sa rozumie najviac,“ uviedol Spišiak.
Policajný prezident zároveň oznámil, že 1. augusta sa stane novým riaditeľom KR PZ v Prešove Jozef Seman, doterajší okresný riaditeľ PZ v Humennom. V Košiciach si sadne v súčasnosti na prázdnu riaditeľskú stoličku KR PZ Jana Baranová, a to po Jurajovi Bukušovi, ktorý odišiel pred časom do výsluhového dôchodku. Ako uviedol Spišiak, Baranová má dvadsaťročnú prax v zložkách kriminálnej polície a v prevažnej miere na úrade boja proti organizovanej kriminalite. „Chcem posilniť boj s organizovanou kriminalitou a zjednotiť činnosť klasickej policajnej štruktúry s tými štruktúrami, ktoré sú priamo určené na tento boj,“ zdôvodnil policajný prezident výber na post košického krajského riaditeľa. Ako dodal, riadiaci pracovník musí mať vlohy a schopnosti riadiť kolektív. „To je dôležitejšie ako samotný profesný výkon nejakého vyšetrovania. Stmeľovať kolektív, vyberať vhodných ľudí a riadiť činnosť. A na toto sú moji kandidáti najvhodnejší,“ uzavrel Spišiak.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona