Novým zástupcom náčelníka generálneho štábu sa stal Miroslav Kocian

NETKY.SK • 3 Apríl 2017, 17:33 • 2 min
Novým zástupcom náčelníka generálneho štábu sa stal Miroslav Kocian

BRATISLAVA – Novým zástupcom náčelníka Generálneho štábu Ozbrojených síl (OS) SR - náčelníkom štábu je od 1. apríla generálmajor Miroslav Kocian. Vo funkcii nahradil generálmajora Jindřicha Jocha, ktorý prevzal velenie Pozemných síl OS SR. Oboch dnes za prítomnosti náčelníka Generálneho štábu Ozbrojených síl SR generála Milana Maxima prijal minister obrany Peter Gajdoš, agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa Ministerstva obrany SR Danka Capáková.

slovakia

left justify in out

„Želám vám, aby sa vám na nových pozíciách darilo a aby ste mali okolo seba dobré tímy ľudí, ktorým môžete dôverovať a môžete sa o nich oprieť,“ povedal na stretnutí minister obrany Peter Gajdoš. Ako doplnil generál Maxim na Generálny štáb OS SR sa vracia „staronová krv“, keďže generálmajor Kocian v minulosti pôsobil ako prvý zástupca náčelníka Generálneho štábu Ozbrojených síl SR. Samotný Kocian sa vyjadril, že k pozícii pristupuje s rešpektom a chce prispieť svojimi skúsenosťami. 

Ako doplnila hovorkyňa rezortu obrany, generálmajor Miroslav Kocian má za sebou bohatú vojenskú kariéru. Vzdelanie získal na vojenských akadémiách v Liptovskom Mikuláši, Brne, v Hamburgu a Ríme, pôsobil vo vzdušných silách i na Veliteľstve síl výcviku a podpory. Má tiež skúsenosti zo spolupráce s nemeckou armádou priamo v Nemecku, ako aj v rámci mierových síl KFOR v Kosove. Na Generálnom štábe OS SR zastával funkciu náčelníka štábu pre operácie a v roku 2011 sa stal prvým zástupcom náčelníka generálneho štábu. Do konca marca tohto roku viedol Úrad vojenského predstaviteľa Slovenskej republiky pri NATO v Bruseli.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies