Novým vedúcim Kancelárie prezidenta SR je Ján Šoth

NETKY.SK • 21 December 2012, 07:47 • 2 min
Novým vedúcim Kancelárie prezidenta SR je Ján Šoth

Novým vedúcim Kancelárie prezidenta SR je Ján Šoth - Politika Novým vedúcim Kancelárie prezidenta SR sa po úmrtí Milana Čiča stal Ján Šoth. Do tejto funkcie ho 23.

slovakia

left justify in out

img

Novým vedúcim Kancelárie prezidenta SR sa po úmrtí Milana Čiča stal Ján Šoth. Do tejto funkcie ho 23. novembra vymenoval prezident Ivan Gašparovič. Pre TASR to dnes potvrdil hovorca hlavy štátu Marek Trubač.

"Počas obdobia krátkej hospitalizácie akademika Čiča bol Šoth ako riaditeľ odboru zahraničnej politiky Kancelárie prezidenta SR povedený aj dočasným vedením Kancelárie prezidenta SR," priblížil Trubač. V súčasnosti je zároveň zodpovedným aj za odbor zahraničnej politiky.

Päťdesiatdvaročný Šoth vyštudoval Moskovský štátny inštitút medzinárodných vzťahov. Predtým, ako v roku 2010 nastúpil do Prezidentského paláca, pracoval na ministerstve zahraničných vecí. Bol generálnym riaditeľom sekcie bilaterálnej spolupráce MZV, ako aj veľvyslancom SR v Rumunsku a Moldavsku na veľvyslanectve v Bukurešti. V rokoch 2008 až 2010 pôsobil ako riaditeľ odboru analýz a stratégie rezortu diplomacie.

Milan Čič zomrel vo veku 80 rokov 9. novembra v Bratislave. Počas života zastával viacero významných funkcií, bol prvý ponovembrový slovenský premiér, niekoľko rokov pôsobil ako vedúci Kancelárie prezidenta SR, bol spolutvorcom Ústavy SR.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies