Novým trénerom Nitry sa stal Koník, na tréning mu prídu Perniš i Kolbas

NETKY.SK • 10 September 2013, 07:55 • 2 min
Novým trénerom Nitry sa stal Koník, na tréning mu prídu Perniš i Kolbas

NITRA - Corgoňligový futbalový klub FC Nitra povedie v ďalších zápasoch ako hlavný tréner Vladimír Koník.

slovakia

left justify in out

Nahradí nedávno odvolaného Ladislava Šimča, po ktorého odchode mužstvo dočasne viedli Igor Demo s Jozefom Pavlíkom. Medzi adeptmi na uvoľnený post boli aj Michal Hipp a Anton Jánoš. Koník viedol v druhej časti sezóny 2012/2013 Senicu.

„Obsadenie postu trénera bolo jedným z kľúčových bodov našej roboty počas reprezentačnej prestávky. Rokovali sme s niekoľkými kandidátmi, boli tam aj odborníci, majúci k Nitre blízky vzťah, pretože ju v minulosti viedli či sú k nej nejakým spôsobom pripútaní. Myslím si, že sme na jednej vlnovej dĺžke, pán Koník si nechal vysvetliť situáciu okolo nášho klubu, teda nielen to, čo bezprostredne súvisí s funkciou ligového trénera, a stotožnil sa s aktivitou vedenia FC. Zmluvu by sme mali podpísať v najbližšom čase, počnúc utorkom však začína mužstvo pracovať pod jeho vedením,“ povedal pre utorkové vydanie denníka Šport generálny manažér FC Jozef Petráni. Dohoda s novým koučom by mala znieť minimálne do konca jesene, je však možné ju predĺžiť aj na dlhšie obdobie. FC Nitra je v tabuľke najvyššej slovenskej súťaže na poslednom mieste, dosiaľ získal len dva body. Do mužstva spod Zobora by mal vstúpiť aj nový investor. György Csörgö absolvoval minulý týždeň rokovanie na nitrianskej radnici, výsledok však zostal v tajnosti. Funkcionári sa snažia aj posilniť hráčsky káder. Na utorkovom tréningu by sa mali objaviť aj brankár Dušan Perniš a naposledy hráč Prešova Jaroslav Kolbas. „Pozvali sme ich na tréning, hovorí to jasne o našom záujme,“ potvrdil pre Šport Petráni.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies