Novým trénerom HKM Zvolen sa stal Josef Turek

NETKY.SK • 27 Február 2014, 16:45 • 2 min
Novým trénerom HKM Zvolen sa stal Josef Turek

ZVOLEN - Zvolenčania sa dohodli s českým kormidelníkom, ktorý v sezóne 2013/2014 viedol Skalicu aj Chomutov.

slovakia

left justify in out

Úradujúci slovenský hokejový majster HKM Zvolen angažoval na post hlavného trénera Josefa Tureka. Štyridsaťdvaročným niekdajším útočníkom vedenie siedmeho tímu extraligovej tabuľky vyriešilo nečakaný stredajších odchod Júliusa Šuplera. Josef Turek začal sezónu v HK 36 Skalica, od úvodu novembra do prvej dekády januára viedol český Chomutov. S HKM Zvolen podpísal Turek zmluvu do konca nasledujúceho súťažného ročníka.

 

"Už na začiatku sezóny sme boli v kontakte. Rokovali sme s ním a mal k nám nastúpiť. Dostal však lukratívnejšiu ponuku zo Slovana Bratislava a akceptoval ju. Preto sa vtedy naše cesty rozišli,“ ozrejmoval pre agentúru SITA generálny manažér HKM Zvolen Milan Čanky. 

 

Zvolenčania sú tri kolá pred koncom základnej časti extraligy na siedmom mieste. Pred ôsmou Žilinou majú štvorbodový náskok. Obhajca titulu stále nemá istú účasť ani v play-off. "V prvom rade očakávame od trénera Tureka zmenu k lepšiemu. V zostávajúcich troch zápasoch potvrdiť play-off, pretože ho ešte nemáme isté. Druhou úlohou je pripraviť sa na vyraďovaciu časť súťaže a odohrať štvrťfinále tak, aby sme si napravili pošramotené meno pred zvolenským publikom,“ dodal Čanky. 

 

Asistentom trénera bude naďalej Jaroslav Török. Zvolenčania vymenili hlavného trénera už druhýkrát v sezóne 2013/2014. Začal ju Ľubomír Oslizlo, ktorého po 11. kole vystriedal Július Šupler. Ten zotrval pri mužstve takmer päť mesiacov, dovedna štyridsať kôl. 

Prehľad zmien na poste hlavného trénera v hokejovej Tipsport extralige počas sezóny 2013/2014: 


HKM ZVOLEN 
Lubomír Oslizlo (skončil po 11. kole) - Július Šupler (od 12. kola) 
Július Šupler (skončil po 51. kole) - Josef Turek (od 52. kola) 

HK 36 SKALICA 
Josef Turek (skončil po 19. kole) - Andrej Výboh (od 20. kola) 

DUKLA TRENČÍN 
Róbert Kaláber (skončil po 19. kole) - Milan Staš (od 20. kola) 

MSHK DOXXBET ŽILINA 
Jan Neliba (skončil po 27. kole) - Róbert Kaláber (od 28. kola) 
Róbert Kaláber (skončil po 44. kole) - Martin Groma (od 45. kola) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona