Novým trénerom futbalistov Plzne sa stal Dušan Uhrin ml.

NETKY.SK • 17 December 2013, 13:30 • 2 min
Novým trénerom futbalistov Plzne sa stal Dušan Uhrin ml.

PLZEŇ - Novým trénerom českého futbalového klubu Viktoria Plzeň sa stal Dušan Uhrin ml. Doterajší úspešný kouč Plzne a bývalý kormidelník MŠK Žilina Pavel Vrba kývol na ponuku českého národného tímu. Informoval portál idnes.cz.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťšesťročný Uhrin prevzal majstrovský tím s nabitým kádrom, ktorý je po jesennej časti Gambrinus ligy druhý s päťbodovou stratou na pražskú Spartu. Navyše, pod Vrbovým vedením si futbalisti Plzne v skupinovej fáze Lige majstrov vybojovali účasť v jarnej fáze Európskej ligy.

Uhrin, syn trénera vicemajstrov Európy 1996, patril medzi najhorúcejších kandidátov. V momente, keď plzenskú ponuku nevzal legendárny Karel Brückner a nevyšli ani trénerské pytačky so známym Zdeňkom Zemanom, poskočil Uhrin na predné miesto.

Bývalý tréner Bohemians, Mladej Boleslavi, Temešváru, Kluže či Limassolu naposledy viedol Dinamo Tbilisi, kde sa na začiatku decembra dohodol na predčasnom ukončení zmluvy. Prvý súťažný zápas čaká Uhrina 20. februára. Plzeň hrá v šestnásťfinále Európskej ligy proti Šachtaru Doneck.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona