Novým trénerom FC Valencia Gary Neville

NETKY.SK • 2 December 2015, 13:50 • 2 min
Novým trénerom FC Valencia Gary Neville

VALENCIA - Novým trénerom španielskeho futbalového klubu FC Valencia sa stal bývalý anglický reprezentačný obranca Gary Neville.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom v stredu agentúra Reuters s odvolaním sa na oficiálne vyhlásenie účastníka La Ligy.

 

Bývalý zadák Manchestru United na poste mení Nuna Espirita Santa. Štyridsaťjedenročný kouč v pondelok abdikoval na svoj post, keď sa klub po nedeľňajšej prehre 0:1 s FC Sevilla prepadol až na deviatu priečku v tabuľke Primera Division. Ako jeho nástupcovia do úvahy pripadali aj Frank Rijkaard či Michael Laudrup, napokon sa ním stal Neville.

 

"Klub FC Valencia dosiahol dohodu s anglickým trénerom Garym Nevilleom, ktorý povedie prvý tím až do 30. júna 2016," napísala Valencia v komuniké.

Pre Garyho Nevilla to bude prvý "džob" v pozícii hlavného trénera. Od roku 2011, keď ukončil hráčsku kariéru, bol súčasťou realizačného tímu anglickej reprezentácie, v súčasnosti vedenej Royom Hodgsonom. Na Mestalle sa stretne s bratom a takisto bývalým anglickým reprezentantom Philom Nevillom, ktorý doteraz pracoval ako Nunov asistent. Funkcie sa ujme v nedeľu, premiéru na lavičke by si mal "odkrútiť" v stredajšom súboji Ligy majstrov proti Olympique Lyon.

"Sme radi, že sa nám podarilo angažovať Garyho tak rýchlo. Má technické skúsenosti z práce pri anglickom národnom tíme a za sebou brilantnú hráčsku kariéru v Manchestri United a reprezentácii," uviedol na adresu nového trénera prezident Valencie Lay Hoon Chan.

 

Gary Neville sa takisto teší na nové pôsobisko. "Som poctený, že som dostal takú skvelú príležitosť. Valencia je veľkoklub, ktorého meno má cveng. Dobre si pamätám na súboje s FC ešte ako hráč. Teším sa, že budem môcť začať pracovať so skupinou talentovaných futbalistov. Je to vzrušujúca výzva," vyznal sa nový lodivod.

 

Nuno zasadol na lavičku "Los Ches" v júli minulého roka a v uplynulej sezóne doviedol tím k štvrtému miestu. Naposledy v skupine Ligy majstrov 2015/2016 prehrala Valencia na pôde Zenitu Petrohrad 0:2 a ambiciózni singapurski majitelia klubu sa rozhodli pre zmenu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies