Novým trénerom Dukly Trenčín sa stal Miloš Holaň

NETKY.SK • 26 Apríl 2016, 18:08 • 2 min
Novým trénerom Dukly Trenčín sa stal Miloš Holaň

TRENČÍN - Novým trénerom hokejovej Dukly Trenčín sa stal Miloš Holaň. Informuje o tom oficiálny web "vojakov"

slovakia

left justify in out

V sezóne 2015/2016 viedol A-tímy Dukly generálny manažér Ján Kobezda. "Rozhodli sme sa pre Miloša, lebo patrí k mladším trénerom, napriek tomu už toho má dosť odtrénovaného, či už na Slovensku, v Čechách, alebo iných zahraničných ligách. Po vzájomných rozhovoroch sme sa zhodli na niektorých základných veciach, ktoré by sme v klube chceli presadzovať a potom už nebránilo nič tomu, aby sme s ním podpísali zmluvu. Doteraz sme neboli príliš aktívni na hráčskom poli, lebo sme chceli počkať na nového trénera, teraz si začneme spolu konzultovať hráčov, ktorých by sme chceli do tímu,“ povedal generálny manažér Dukly Kobezda.

 

Miloš Holaň sa pod hrad Matúša Čáka vráti po dlhých 24 rokoch, za Duklu totiž hral ako obranca v sezónach 1990/1991 a najmä 1991/1992 korunovanej titulom vo federálnej lige. Neskôr zamieril do zámoria, kde za Anaheim a Philadelphiu absolvoval 49 duelov NHL s bilanciou 5 gólov a 11 asistencií. Už ako tréner sa na Slovensko vrátil v rokoch 2008 - 2010, keď viedol Zvolen.


"Mal som určité ponuky zo Slovenska aj zo zahraničia. Cez Andreja Nedorosta, ktorého som trénoval v Rakúsku, som sa dostal k Jánovi Kobezdovi a potom začali medzi nami rokovania. Detaily doladil môj agent Vladimír Vůjtek. Čo rozhodlo, bola aj taká nostalgia, značka Dukly Trenčín. Aj to, že je tu nastavená nejaká nová filozofia pracovať s mladými hráčmi a niečo dokázať,“ povedal po podpise zmluvy s Duklou Miloš Holaň. Asistovať mu bude jeho bývalý spoluhráč z majstrovského trenčianskeho kádra Robert Petrovický, ešte v uplynulom ročníku kapitán Dukly.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona