Novým televíznym programovým riaditeľom v RTVS je Marek Ťapák

NETKY.SK • 30 Máj 2018, 12:27 • 2 min
Novým televíznym programovým riaditeľom v RTVS je Marek Ťapák

BRATISLAVA - Televízna časť RTVS má nového programového riaditeľa. Stal sa ním Marek Ťapák, ktorý na tejto pozícii vystrieda od 1. júna Tibora Búzu. Informovala o tom hovorkyňa RTVS Erika Rusnáková.

slovakia

left justify in out

"Marek Ťapák prichádza do RTVS ako skúsený kultúrny a mediálny profesionál s výborným prehľadom o slovenskej a európskej kultúre a s praktickými skúsenosťami z televíznej, filmovej a divadelnej tvorby mnohých druhov a žánrov. Jeho doterajší životný príbeh je dostatočnou zárukou toho, že pôvodná slovenská tvorba bude v RTVS aj naďalej absolútnou prioritou," vyzdvihol personálne posilnenie manažmentu RTVS riaditeľ verejnoprávneho média Jaroslav Rezník.

 

Marek Ťapák začal svoju divadelnú hereckú kariéru na Novej scéne, kde sa stal v roku 1996 jej umeleckým šéfom, o dva roky neskôr riaditeľom a na tomto poste zotrval do roku 2001. Následne ďalší rok pôsobil ako umelecký šéf SĽUK-u. Od roku 2003 robil agentážne divadlo, s ním pripravil inscenácie ako Dokonalá svadba, Šiesti v pyžame, Piť alebo byť fit a divadelnú verziu Tanec medzi črepinami. Okrem divadelných má na konte i množstvo filmových úloh, v tejto oblasti sa predstavil taktiež aj ako autor a režisér.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies