Novým štátnym tajomníkom rezortu dopravy bude Peter Ďurček

NETKY.SK • 21 September 2016, 13:21 • 2 min
Novým štátnym tajomníkom rezortu dopravy bude Peter Ďurček

BRATISLAVA - Novým štátnym tajomníkom Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja (MDVRR) SR bude Peter Ďurček. Vláda na dnešnom zasadnutí schválila jeho vymenovanie do funkcie od 22. septembra.

slovakia

left justify in out

Post štátneho tajomníka na ministerstve dopravy sa uvoľnil po tom, ako sa bývalý štátny tajomník Árpád Érsek (Most-Híd) stal ministrom dopravy po zmenách v koalícii. Partneri sa dohodli, že túto funkciu obsadí nominant SNS.

 

"Konkrétne okruhy pôsobenia Petra Ďurčeka na ministerstve dopravy budú predmetom rokovaní s ministrom Arpádom Érsekom po detailnejšom oboznámení sa s problematikou rezortu dopravy," informovala hovorkyňa ministerstva Karolína Ducká.

 

Ďurček prichádza na ministerstvo z právnického prostredia. Vyštudoval Právnickú fakultu na Univerzite Komenského v Bratislave aj Univerzitu Mateja Bela v Banskej Bystrici. V doterajšej kariére zastával manažérske pozície vo viacerých firmách. V posledných rokoch viedol vlastnú advokátsku kanceláriu, kde sa venoval otázkam súkromného a verejného práva, doplnila Ducká.

 

Érseka za šéfa rezortu dopravy prezident vymenoval 31. augusta a vo funkcii nahradil svojho predchodcu Romana Brecelyho (#Sieť). Takúto výmenu na poste ministra dopravy priniesli zmeny v koalícii, keďže pätica poslancov odišla zo #Siete a vstúpila do klubu Mosta-Híd. Strana tak prebrala vládne posty, v ktorých mala #Sieť svojich nominantov.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies