Novým severokórejským veľvyslancom v Českej republike sa stal syn Kim Ir-sena

NETKY.SK • 30 Január 2015, 09:31 • 2 min
Novým severokórejským veľvyslancom v Českej republike sa stal syn Kim Ir-sena

PRAHA - Novým veľvyslancom Severnej Kórey v Českej republike sa oficiálne stal Kim Pchjong-il, syn zakladateľa komunistickej KĽDR Kim Ir-sena a strýko súčasného vodcu Kim Čong-una.

slovakia

left justify in out

Kim Pchjong-il sa vo štvrtok predstavil na Pražskom hrade s úsmevom a v angličtine. Po odovzdaní poverovacích listín sa formálne ujal novej funkcie a v súlade so zvyklosťami sa odobral na rozhovor s prezidentom ČR Milošom Zemanom, uviedla televízia ČT24. 

 

Kim Pchjong-il údajne stratil priazeň svojho otca kvôli bezuzdnému spôsobu života, a preto od roku 1979 zastával rôzne diplomatické funkcie v Európe a do vlasti sa takmer nevracal. 

 

Do Prahy sa Kim Pchjong-il, ktorý sa podľa médií veľmi podobá na svojho otca Kim Ir-sena, premiestnil z Varšavy, kde posledných 17 rokov pôsobil ako veľvyslanec KĽDR. Počas tohto obdobia na seba príliš neupozorňoval a na verejných akciách sa objavoval len zriedka. 

 

Na ambasáde v ČR by mal tento popredný člen kimovskej "dynastie" zotrvať minimálne štyri roky. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona