Novým šéfom WHO je Etiópčan Tedros Adhanom Ghebreyesus

NETKY.SK • 23 Máj 2017, 21:03 • 2 min
Novým šéfom WHO je Etiópčan Tedros Adhanom Ghebreyesus

ŽENEVA - Za nového generálneho riaditeľa Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) bol dnes v Ženeve zvolený bývalý etiópsky minister zdravotníctva a zahraničných vecí Tedros Adhanom Ghebreyesus.

slovakia

left justify in out

Po prvý raz v dejinách organizácie sa o funkciu uchádzali traja kandidáti. Okrem Ghebreyesusa to boli Pakistanka Sanja Ništarová a Brit David Nabarro. Všetci kandidáti chceli pokračovať v reformách, ktoré počas svojho desaťročného pôsobenia začala presadzovať bývala generálna riaditeľka WHO, Hongkončanka Margaret Chanová.

 

Tedros sľúbil, že sa zasadí za cenovo dostupnú zdravotnú starostlivosť pre každého človeka na svete bez ohľadu na to, aký je majetný. Zdroje WHO chce usporiadať tak, aby organizácia mohla rýchlo reagovať na krízové situácie a pokračovať v reformách zameraných na zvýšenie transparentnosti a efektívnosti.

 

WHO potrebuje zvýšiť transparentnosť svojho pôsobenia a zefektívniť schopnosť promptne reagovať na krízové situácie. Nový riaditeľ by mal obnoviť dôveru v organizáciu, ktorá podľa kritikov v rokoch 2014-16 reagovala príliš pomaly na epidémiu eboly v západnej Afrike.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
redaktor 77
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies