Novým šéfom Štatistického úradu SR bude Alexander Ballek

NETKY.SK • 19 Október 2016, 13:41 • 2 min
Novým šéfom Štatistického úradu SR bude Alexander Ballek

BRATISLAVA - Novým šéfom Štatistického úradu (ŠÚ) SR bude Alexander Ballek. Návrh na jeho menovanie dnes schválila vláda. Premiér Robert Fico (Smer-SD) ho teraz predloží prezidentovi Andrejovi Kiskovi.

slovakia

left justify in out

Ballek tak vo funkcii nahradí Ľudmilu Benkovičovú. Tá bola na čele Štatistického úradu druhé funkčné obdobie. Do funkcie ju druhýkrát vymenovali v roku 2012. Tento post môže zastávať tá istá osoba najviac dve funkčné obdobia nasledujúce po sebe.

 

"Predsedníčka ŠÚ SR Ľudmila Benkovičová sa k dnešnému dňu vzdala funkcie. V súlade so zákonom svoju rezignáciu odovzdala prezidentovi SR," uviedol hovorca úradu Marián Jánošík.

 

Ballek v minulosti pôsobil napríklad v Slovenskej agentúre pre rozvoj investícií a obchodu, Slovenskej agentúre pre cestovných ruch či na bratislavskom magistráte.

 

Kabinet dnes odobril aj vymenovanie nového podpredsedu ŠÚ SR. Tým sa stal František Bernadič. Počas slovenského predsedníctva v Rade Európskej únie šéfuje pracovnej skupine Rady pre štatistiku v Bruseli.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies