Novým šéfom ruskej automobilky AvtoVAZ bude Nicolas Maure z Dacie

NETKY.SK • 15 Marec 2016, 13:18 • 2 min
Novým šéfom ruskej automobilky AvtoVAZ bude Nicolas Maure z Dacie

MOSKVA - Novým šéfom najväčšej ruskej automobilky AvtoVAZ bude Nicolas Maure z Dacie. Od Maureho si ruská spoločnosť sľubuje po minuloročných vysokých stratách návrat do zisku. Do funkcie nastúpi 4. apríla. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Nicolas Maure pôsobil vyše dva roky na čele Dacie, divízie Renaultu. Francúzska firma spolu s japonským Nissanom zároveň vlastní väčšinový podiel v holdingovej spoločnosti, ktorá kontroluje AvtoVAZ.

 

Vo funkcii výkonného riaditeľa ruskej automobilky nahradí Maure Švéda Bo Anderssona. Jeho odchod z vedenia AvtoVAZu oznámili minulý týždeň. AvtoVAZ uviedol, že za rok 2015 zaznamenal stratu okolo 1 miliardy USD (899,36 milióna eur), pod čo sa podpísal prepad ruského automobilového trhu.

 

Podľa šéfa Renaultu a Nissanu Carlosa Ghosna bude Maure pokračovať v programe modernizácie automobilky AvtoVAZ, ktorú odštartoval Andersson. Ako dodal, Renault aj Nissan zostávajú v otázke dlhodobej prognózy ruského trhu a firmy AvtoVAZ aj naďalej optimisti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies