Novým šéfom malajzijských aerolínií bude šéf Aer Lingus Ch. Müller

NETKY.SK • 5 December 2014, 18:42 • 2 min
Novým šéfom malajzijských aerolínií bude šéf Aer Lingus Ch. Müller

KUALA LUMPUR - Novým šéfom Malaysia Airlines, nástupcu malajzijskej spoločnosti Malaysian Airlines System (MAS), sa stane šéf írskej leteckej spoločnosti Aer Lingus Christoph Müller. Informovali o tom agentúry DPA, Bloomberg a portál RTÉ.

slovakia

left justify in out

Ako dnes uviedol malajzijský štátny investičný fond Khazanah Nasional, väčšinový vlastník MAS, rozhodli sa pre Christopha Müllera (52), ktorý je uznávaným pre úspešnú transformáciu írskej spoločnosti. Tú dokázal uskutočniť aj napriek útlmu na európskom trhu. Na čele Aer Lingus stojí od roku 2009 a jeho kontrakt v írskej spoločnosti má vypršať k 1. máju budúceho roka. Predtým Müller, ktorý je nemeckým občanom, zastával vysoké posty aj v nemeckej spoločnosti Lufthansa a bývalom belgickom prepravcovi Sabena.
     

"V súčasnosti rokujeme o tom, aby Christoph Müller prevzal funkciu výkonného riaditeľa v nástupcovi MAS ešte pred 1. májom 2015," oznámil fond. Ten momentálne pracuje na stiahnutí akcií MAS z burzy a premenovaní spoločnosti na Malaysia Airlines.
     

Ak sa plány zrealizujú, bude Müller prvým nemalajzijským šéfom malajzijskej leteckej spoločnosti. V krajine veria, že vďaka svojim skúsenostiam pomôže ich spoločnosť úspešne transformovať.
     

K reštrukturalizácii leteckej spoločnosti pristúpili v Malajzii po dvoch katastrofách, ktoré spôsobili prudký pokles záujmu cestujúcich o služby týchto aerolínií. Začiatkom marca sa na trase z hlavného mesta Malajzie Kuala Lumpur do Pekingu stratil Boeing 777 s 239 ľuďmi na palube. Napriek úsiliu viacerých krajín sa stroj doteraz nepodarilo nájsť.
     

Následne 17. júla dostala spoločnosť ďalší úder, keď nad východnou Ukrajinou zostrelili ďalší jej Boeing 777 smerujúci z Amsterdamu do Kuala Lumpur. Z 298 ľudí na palube nikto neprežil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona