Novým šéfom hračkárskej firmy Lego bude prvýkrát cudzinec

NETKY.SK • 6 December 2016, 13:59 • 2 min
Novým šéfom hračkárskej firmy Lego bude prvýkrát cudzinec

KODAŇ - Dlhoročný šéf dánskej hračkárskej spoločnosti Lego Jorgen Vig Knudstorp odstúpi ku koncu roka z funkcie a na jeho miesto prvýkrát v histórii dánskej firmy nastúpi cudzinec. V rámci rozsiahlej reorganizácie, ktorej súčasťou je aj zmena na najvyššom poste spoločnosti, sa zároveň posilní pozícia rodiny Kristiansenovcov, vlastníkov Lega, v ďalšom rozvoji spoločnosti.

slovakia

left justify in out

Ako uviedla agentúra Reuters, novým výkonným riaditeľom firmy Lego sa od 1. januára 2017 stane súčasný prevádzkový riaditeľ spoločnosti, Brit Bali Padda. Je to ďalší posun v dánskej rodinnej firme, keďže samotný Knudstorp bol vôbec prvým šéfom spoločnosti, ktorý nepochádzal z rodiny Kristiansenovcov, najbohatšej rodiny v Dánsku.

 

Knudstorp prevzal funkciu v roku 2004, rok po tom, ako firma balansovala na pokraji bankrotu. Spoločnosť dostal opäť na nohy a za jeho pôsobenia Lego prevzalo aj amerického konkurenta Hasbro, čím sa dánska firma stala druhou najväčšou hračkárskou spoločnosťou na svete, hneď za americkým Mattelom.

 

Knudstorp v rámci najväčšej reorganizácie Lega od jeho založenia v roku 1932 prevezme pozíciu predsedu správnej rady firmy, ako aj vedenie novej spoločnosti v rámci skupiny, ktorá ponesie názov Lego Brand Group. Podľa BBC sa nová spoločnosť sústredí na "ochranu a rozvoj" značky Lego, pričom pod kontrolou bude mať vzdelávacie aj charitatívne aktivity, ako aj zábavné parky Legoland.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies