Novým šéfom FBI sa zrejme stane bývalý Bushov človek

NETKY.SK • 30 Máj 2013, 09:20 • 2 min
Novým šéfom FBI sa zrejme stane bývalý Bushov človek

WASHINGTON - Americký prezident Barack Obama plánuje vymenovať za budúceho šéfa FBI bývalého námestníka ministra spravodlivosti v Bushovej administratíve Jamesa Comeya. Napísala to dnes agentúra AP s odvolaním sa na tri zdroje, ktoré si želali ostať v anonymite.

slovakia

left justify in out

Comey by mal nahradiť terajšieho riaditeľa FBI Roberta Muellera, ktorý prevzal úrad krátko pred útokmi z 11. septembra 2001. Očakáva sa, že Mueller odstúpi na jeseň tohto roku.

Comeya považovali demokrati za hrdinu, keď odmietal dať súhlas na Bushov program odpočúvania bez súdneho príkazu. Bolo to v čase, keď zastupoval hospitalizovaného ministra Johna Ashcrofta. Po tom, čo Comey aj Mueller pohrozili rezignáciou, Bush program prehodnotil.

Agentúra Reuters píše, že Obama uvažoval aj o Lise Monacovej, svojej poradkyni pre vnútornú bezpečnosť, ktorá hrala kľúčovú rolu pri riešení situácie okolo bombového útoku na bostonskom maratóne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies