Novým šéfom bratislavských vodární je Stanislav Beňo

NETKY.SK • 26 September 2014, 17:50 • 2 min
Novým šéfom bratislavských vodární je Stanislav Beňo

BRATISLAVA - Novým predsedom predstavenstva Bratislavskej vodárenskej spoločnosti (BVS) sa dnes stal doterajší člen predstavenstva Stanislav Beňo.

slovakia

left justify in out

Od polovice júla pôsobí Beňo aj ako generálny riaditeľ vodární. V čele spoločnosti tak nahradil bývalého predsedu predstavenstva a generálneho riaditeľa Radoslava Jakaba, ktorý v júni z BVS odišiel na vlastnú žiadosť. Agentúru SITA o tom informoval hovorca bratislavských vodární Alexander Buzinkay.

 

Beňa za predsedu predstavenstva BVS zvolilo valné zhromaždenie na dnešnom stretnutí. "Na voľbe sa zúčastnili držitelia viac ako 70 percent akcií BVS, okrem hlavného mesta Bratislavy aj z miest a obcí v regiónoch, kde BVS pôsobí," informoval Buzinkay. Nový predseda predstavenstva je v spoločnosti od roku 2011. Najprv pôsobil ako člen predstavenstva, začiatkom roka 2013 sa stal technickým riaditeľom a v polovici júla tohto roka ho zvolili za generálneho riaditeľa. "Za svoj hlavný cieľ si stanovil zachovať kontinuitu vo vedení, efektívne hospodáriť, chrániť vodné zdroje a životné prostredie, pokračovať v dôležitých rozbehnutých investíciách a najmä zabezpečiť v požadovanej kvalite i kvantite výrobný cyklus vody," uviedol o Beňovi hovorca vodární Buzinkay. 

 

Radoslav Jakab ukončil svoje pôsobenie na poste šéfa bratislavských vodární k 30. júnu 2014. Vzdal sa aj funkcie člena predstavenstva a predsedu predstavenstva BVS. Z vodární odišiel na vlastnú žiadosť, rozhodol sa totiž reagovať na novú pracovnú výzvu. Svoj zámer odísť z vedenia vodární Jakab oznámil vedeniu mesta ešte vlani v októbri. Jeho nástupcu plánovalo mesto vybrať vo výberovom konaní, ktoré vyhlásilo vlani na jeseň. Nového riaditeľa mala z uchádzačov prihlásených do konkurzu vybrať komisia zložená zo zástupcov mestských poslaneckých klubov, platforiem a zo zástupcov magistrátu. Výberové konanie však nebolo úspešné, komisia z uchádzačov vhodného kandidáta nevybrala. Jakab bratislavským vodárňam šéfoval približne tri roky, do funkcie nastúpil v polovici roka 2011 a do funkcie ho vtedy navrhli mestskí poslanci za klub SDKÚ-DS.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies