Novým ruským veľvyslancom v Poľsku sa stal Sergej Andrejev

NETKY.SK • 26 August 2014, 15:26 • 2 min
Novým ruským veľvyslancom v Poľsku sa stal Sergej Andrejev

VARŠAVA - Ruský prezident Vladimir Putin vymenoval dnes Sergeja Andrejeva za nového veľvyslanca v Poľsku.

slovakia

left justify in out

Vo funkcii nahradí Alexandra Alexejeva, ktorý stál na čele ruskej diplomacie vo Varšave od roku 2010, píše agentúra PAP.
     

Sergej Vadimovič Andrejev sa narodil v roku 1958 a je kariérnym diplomatom. Od roku 1980 pracuje na ruskom (predtým sovietskom) ministerstve zahraničných vecí, od roku 2010 bol riaditeľom ústredného oddelenia tohto rezortu.
     

V rokoch 1999-2002 bol veľvyslancom v Angole, v rokoch 2006-2010 šéfoval ruskej ambasáde v Nórsku. Pôsobil tiež na ruskej ambasáde v Portugalsku a veľvyslanectve bývalého Sovietskeho zväzu v Mozambiku.
     

Andrejev je absolventom Moskovského štátneho inštitútu medzinárodných vzťahov (MGIMO) a Diplomatickej akadémie Ministerstva zahraničných vecí Ruskej federácie. Ovláda angličtinu, francúzštinu, portugalčinu a nórčinu.
     

V decembri 2004 mu udelili diplomatickú hodnosť mimoriadny a splnomocnený veľvyslanec. Je taktiež držiteľom Radu za zásluhy o vlasť prvej triedy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies