Novým prezidentom Zvrchovaného maltézskeho rádu sa stal Slovák A. Šafárik

NETKY.SK • 25 Január 2011, 08:24 • 2 min
Novým prezidentom Zvrchovaného maltézskeho rádu sa stal Slovák A. Šafárik

Novým prezidentom Zvrchovaného maltézskeho rádu sa stal Slovák A. Šafárik

slovakia

left justify in out

img

Valné zhromaždenie Zboru dobrovoľníkov Maltézskeho rádu zvolilo svojho nového prezidenta. Na nasledujúce päťročné obdobie sa ním stal Slovák Ing. Anton Šafárik, doterajší viceprezident tejto dobročinnej organizácie. Šafárik vystriedal doterajšieho prezidenta - Taliana Alberta Bochicchia.
      Na zasadnutí valného zhromaždenia 21. januára sa zúčastnil aj mimoriadny a splnomocnený veľvyslanec Zvrchovaného maltézskeho rádu na Slovensku Francis Martin O' Donnell, dnes o tom informovala Petra Moyšová zo sekretariátu Zboru dobrovoľníkov Maltézskeho rádu v Bratislave.
      Maltézsky rád má svoje zastúpenie v 94 štátoch sveta. Diplomatické vzťahy dovoľujú rádu rýchlo a účinne konať v prípade prírodných katastrof a vojenských konfliktov. Neutralita rádu, nestrannosť a apolitická povaha mu umožňujú konať ako prostredníkovi aj v prípadoch, keď sa naň obracajú štáty pri riešení rôznych sporov.
      V súčasnosti pôsobí vo svete vyše 12.000 členov rádu a takmer 100.000 dobrovoľníkov.
      Na Slovensku Zbor dobrovoľníkov Maltézskeho rádu pôsobí v Bratislave, Nitre, Topoľčanoch, Kežmarku, Košiciach a svoje aktivity rozvíja aj v mnohých ďalších mestách. Pomáha chorým, opusteným a núdznym, podporuje a spolupracuje s nemocnicami a hospicmi, uviedla Moyšová.


Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona