Novým predsedom Rady raditeľov BIS sa stane Jens Weidmann

NETKY.SK • 7 September 2015, 15:19 • 2 min
Novým predsedom Rady raditeľov BIS sa stane Jens Weidmann

BAZILEJ - Banka pre medzinárodné zúčtovanie (Bank for International Settlements, BIS) vymenovala za nového predsedu Rady riaditeľov BIS guvernéra nemeckej centrálnej banky Jensa Weidmanna. Informovala o tom agentúra RTTNews.

slovakia

left justify in out

Banka centrálnych bánk so sídlom v Bazileji uviedla v dnešnom vyhlásení, že Weidmann sa stane šéfom Rady riaditeľov od 1. novembra a jeho funkčné obdobie bude trvať tri roky. Weidmann nahradí vo funkcii Christiana Noyera, ktorý 31. októbra odchádza z postu guvernéra francúzskej centrálnej banky. Noyerovi plynie už druhé funkčné obdobie. Prvýkrát nastúpil do čela Rady riaditeľov BIS v marci 2010.

 

Rada riaditeľov BIS sa stretáva minimálne šesťkrát ročne a má na starosti nastavenie stratégie a politiky banky. Okrem toho dohliada na manažment a plní špecifické úlohy, ktoré vyplývajú z jej mandátu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies