Novým predsedom predstavenstva SPP bude Alexander Sako

NETKY.SK • 4 Jún 2014, 15:45 • 2 min
Novým predsedom predstavenstva SPP bude Alexander Sako

BRATISLAVA - Valné zhromaždenie spoločnosti Slovenský plynárenský priemysel, a.s., (SPP) schválilo v súvislosti so zmenou akcionárskej štruktúry aj personálne zmeny v predstavenstve a dozornej rade SPP.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom hovorca Peter Bednár.
     

"Novým predsedom predstavenstva SPP sa s účinnosťou od 5. júna 2014 stáva Alexander Sako, ktorý v tejto funkcii vystriedal Daniela Křetínského, zástupcu doterajšieho akcionára, spoločnosti Energetický a průmyslový holding, a.s. (EPH). Svoju činnosť v predstavenstve SPP ukončili súčasne zástupcovia EPH Jan Špringl, Pavel Horský a Jiří Nováček a v dozornej rade SPP Peter Korbačka," spresnil. Členmi nového predstavenstva SPP budú Milan Hargaš a Marián Valko.
     

Predsedom dozornej rady SPP bude Michal Ďurkovič, členmi dozornej rady Tomáš Gál, Juraj Janočko, Valéria Janočková, Martin Kováč, Peter Kováč, Róbert Maguth, Peter Vaštík, Viera Uhrová, Robert Zemánek a Dušan Žák.
     

So zmenou akcionárskej štruktúry je podľa hovorcu spojená aj reorganizácia skupiny SPP. Spoločnosť SPP, a.s., vlastní 100-% podiel v dcérskych spoločnostiach - SPP CZ, a. s., ktorý je obchodníkom s plynom na českom trhu a v SPP CNG, s.r.o., dodávateľ CNG a prevádzkovateľ siete plniacich staníc na Slovensku. V novej štruktúre SPP vlastní tiež 51 % akcií spoločnosti SPP Infrastructure, a. s., Bratislava, prostredníctvom ktorej spoluvlastní ďalšie dcérske spoločnosti, napríklad SPP - distribúcia, a. s. a eustream, a.s. 
     

Slovenský plynárenský priemysel, a.s., priamo nadväzuje na viac ako 150-ročnú tradíciu plynárenstva na Slovensku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies