Novým predsedom parlamentu sa stal Pavol Hrušovský

NETKY.SK • 14 Október 2011, 19:27 • 2 min
Novým predsedom parlamentu sa stal Pavol Hrušovský

Novým predsedom parlamentu sa stal Pavol Hrušovský

slovakia

left justify in out

img

Novým predsedom Národnej rady SR sa dnes stal jej doterajší podpredseda Pavol Hrušovský (KDH) a vo funkcii tak nahradil odvolaného Richarda Sulíka (SaS). V tajnej voľbe dalo Hrušovskému hlas 111 poslancov, na zvolenie mu ich stačilo 76.
Na hlasovaní sa zúčastnilo celkovo 122 zákonodarcov, proti boli len traja, zdržalo sa osem poslancov. "Chcem byť predsedom všetkých vás. Mojou vlastnosťou je mať rád ľudí. Ja osobne nemám žiadneho nepriateľa a ak ma niekto z vás považuje za nepriateľa, prosím, aby sme sa stali politickými súpermi, ale ľudskými priateľmi," odkázal poslancom hneď po svojom zvolení.
Hrušovský tiež plénum poprosil, aby sa všetci spolu pokúsili napraviť pošramotenú reputáciu zastupiteľskej demokracie na Slovensku. "Urobím všetko preto, aby sme tento želaný výsledok dosiahli," uistil.
Pavol Hrušovský nastúpil do druhej najvyššej ústavnej funkcie po druhý krát. Predsedom parlamentu bol aj počas vlády Mikuláša Dzurindu (SDKÚ-DS) v rokoch 2002 až 2006. Na čele parlamentu však bude kresťanský demokrat len zhruba pol roka, keďže 10. marca 2012 budú predčasné parlamentné voľby.
Poslanec KDH nahradil vo funkcii Richarda Sulíka (SaS), ktorého snemovňa odvolala pre stratu dôvery. Hrušovský bol zvolený na návrh SDKÚ-DS, KDH a Mosta-Híd.
Táto tajná voľba bola posledným bodom dnešného rokovacieho dňa aktuálnej 24. schôdze parlamentu. V piatok (14.10.) plénum nezasadne, poslanci si vybrali čas na politické rokovania. Do parlamentu sa vrátia v utorok (18.10.) ráno.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies