Novým predsedom Macronovej strany sa stal Christophe Castaner

NETKY.SK • 18 November 2017, 13:35 • 2 min
Novým predsedom Macronovej strany sa stal Christophe Castaner

LYON - Strana francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona Republika v pohybe si zvolila v sobotu nového predsedu. Stal sa ním doterajší hovorca vlády Christophe Castaner. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Castanera, prívrženca Macrona, si zvolili jednohlasne za nového predsedu strany Republika v pohybe na ďalšie tri roky v Lyone na prvom zasadnutí vedenia strany. Strana si tak chce týmto krokom upevniť svoju pozíciu na francúzskej politickej scéne, píše AP.

 

Castaner (51) je bývalý socialista, ktorý do minulého roka nebol verejnosti známy. Členovia strany dúfajú, že Castanerovo vymenovanie zastaví odchody členov a poskytne hnutiu, ktoré zdolalo tradičné francúzske pravicové a ľavicové politické strany a získalo v júni parlamentnú väčšinu, nový impulz.

 

Podpora Republiky v pohybe od volieb síce klesla, ale strana naďalej zostáva vedúcou politickou silou v krajine, dodala AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies