Novým predsedom klubu KDH sa stal Pavol Zajac

NETKY.SK • 13 Máj 2014, 14:33 • 2 min
Novým predsedom klubu KDH sa stal Pavol Zajac

BRATISLAVA – Predsedom poslaneckého klubu Kresťanskodemokratického hnutia (KDH) sa stal Pavol Zajac.

slovakia

left justify in out

V dnešnom hlasovaní získal podľa informácií agentúry SITA sedem hlasov. Do funkcie ho navrhol predseda hnutia Ján Figeľ. Druhým kandidátom bol Pavol Abrhan, ktorý sa v apríli vzdal funkcie podpredsedu strany. Toho podporilo v dnešných voľbách šesť poslancov.

 

„Budem sa snažiť manažovať klub tak, aby sme boli dôsledná opozičná strana,“ povedal Zajac dnes pre agentúru SITA. Podľa neho to znamená, že všetky návrhy vlády, ktoré budú pripravené v neprospech občanov, bude KDH kritizovať. „Ak bude navrhovať dobré veci, tie podporíme,“ konštatoval. Politika KDH by mala byť podľa Zajaca ľudová, ale založená na kresťanských hodnotách. Podľa Figeľa Pavol Zajac patrí k najmladším poslancom v klube. „Ale už opakovane potvrdil svoje rozsiahle politické skúsenosti, pracovitosť a odhodlanie pre zodpovedný výkon náročnej funkcie,“ povedal Figeľ. 

 

Poslanecký klub KDH v NR SR nemal predsedu viac ako mesiac. Pavol Hrušovský sa vzdal funkcie predsedu poslaneckého klubu kresťanských demokratov po neúspešných prezidentských voľbách 7. apríla. V prvom kole prezidentských volieb získal len 3,3 percentnú podporu voličov. Pavol Abrhan, ktorý bol politicky zodpovedný za jeho prezidentskú kampaň, rezignoval na funkciu podpredsedu hnutia. V septembri sa však na sneme mieni o funkciu podpredsedu uchádzať opäť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies