Novým poslancom by sa mal dnes stať Peter Antal

NETKY.SK • 8 September 2016, 08:38 • 2 min
Novým poslancom by sa mal dnes stať Peter Antal

BRATISLAVA – Do Národnej rady SR dnes nastúpi nový poslanec Peter Antal, ktorý zloží slávnostný sľub. Antal pôsobí ako primátor Žiaru nad Hronom a kandidoval v marcových parlamentných voľbách za Most-Híd.

slovakia

left justify in out

V parlamente nahradí Gabriela Csicsaia (Most-Híd), ktorého v stredu vláda vymenovala za štátneho tajomníka ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka. Ešte pred zložením sľubu preverí platnosť Antlalovho mandátu Mandátový a imunitný výbor NR SR.


Csicsai doteraz pôsobil ako predseda Výboru NR SR pre pôdohospodárstvo a životné prostredie. Preto poslanci budú voliť nového predsedu výboru. Most-Híd by mal na túto funkciu navrhnúť Antala.


Okrem nástupu nového poslanca bude zákonodarný zbor hlasovať o sérii vládnych návrhov z dielne rezortov zdravotníctva a sociálnych vecí. Popoludní na rad príde tradičná hodina otázok poslancov na premiéra a členov vlády, po nej interpelácie. Poslanci tiež začnú rokovať o poslaneckých návrhoch zákonov. Zákonodarcovia by mali začať napríklad diskutovať aj o návrhu zákona z dielne vládnej strany Most-Híd, podľa ktorého by cyklisti mohli jazdiť na bicykli v zastavanom území obce alebo na ceste pre cyklistov s malým množstvom alkoholu v krvi, čo poslanci NR SR za Most-Híd Tibor Bastrnák a Gábor Gál vnímajú ako neškodné. Návrh by zavádzal "zákonom taxatívne stanovené povolenie jazdiť na bicykli s takým množstvom alkoholu v krvi, aby nebolo zvýšené ohrozenie života či zdravia svojho alebo spoluobčanov," vysvetľujú poslanci s tým, že pojem „pod vplyvom alkoholu“ nepoužili, lebo sú presvedčení o tom, že nimi určený limit alkoholu v organizme človeka ešte nespôsobuje, aby dotyčná osoba bola pod jeho vplyvom. Podľa nich také množstvo alkoholu takmer neovplyvní psychické, senzorické ani motorické funkcie u cyklistu, čiže nebude to mať vplyv na bezpečnosť cestnej premávky.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies