Novým poradcom ministra Galka sa stal Tomáš Valášek

NETKY.SK • 16 September 2010, 11:57 • 2 min
Novým poradcom ministra Galka sa stal Tomáš Valášek

Novým poradcom ministra Galka sa stal Tomáš Valášek

slovakia

left justify in out

img

Minister obrany Ľubomír Galko (SaS) má nového poradcu. Stal sa ním Tomáš Valášek, riaditeľ pre zahraničnú politiku a obranu Centra pre európsku reformu so sídlom v Londýne. Pracovať bude na základe zmluvy ako externý poradca bez nároku na odplatu. TASR o tom dnes informoval hovorca Ministerstva obrany (MO) SR Richard Šümeghy s tým, že Valášek prijal ponuku, s ktorou ho oslovil minister Galko.
      "Veľmi si vážim ochotu pána Valáška pracovať bezplatne pre ministerstvo obrany. V najbližšom období sa osobitne teším na spoluprácu na strategickom hodnotení obrany, ktoré nám pomôže riešiť otázky bezpečnostnej politiky a obrany štátu, stanoviť priority, ciele, úlohy a potreby ozbrojených síl," vyjadril sa minister Galko a pripomenul, že tento záväzok si rezort stanovil aj v programovom vyhlásení vlády. "Teším sa na prácu na dôležitých projektoch, akými sú Strategická koncepcia NATO a strategické hodnotenie obrany Slovenskej republiky. Sú to dva projekty, ktoré sú kľúčové pre budúcnosť ozbrojených síl a bezpečnosť Slovenska. Je mi cťou sa na nich podieľať," uviedol nový poradca Valášek.
      Ako Šümeghy pripomenul, Tomáš Valášek v minulosti pôsobil ako poradca skupiny expertov bývalej ministerky zahraničných vecí USA Madeleine Albrightovej, ktorá pripravovala štúdiu o Strategickej koncepcii NATO. Je autoritou v oblasti zahraničnej a bezpečnostnej politiky, venuje sa predovšetkým otázkam transatlantických vzťahov, Európskej bezpečnostnej a obrannej politiky a obranného priemyslu. Má za sebou rozsiahlu publikačnú činnosť, vďaka ktorej je jeho meno známe doma i v zahraničí, osobitne v expertnej komunite.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona