Novým podpredsedom strany Most-Híd by sa mal stáť minister dopravy Érsek

NETKY.SK • 8 November 2016, 09:08 • 2 min
Novým podpredsedom strany Most-Híd by sa mal stáť minister dopravy Érsek

BRATISLAVA – Novým podpredsedom Mostu-Híd by sa mal stať podľa informácií agentúry SITA minister dopravy Árpád Érsek.

slovakia

left justify in out

Do funkcie by mal byť zvolený na IX. sneme strany, ktorý sa bude konať v sobotu v Nových Zámkoch. Érsek bol doteraz členom predsedníctva. Miesto podpredsedu v strane sa uvoľnilo po tom, čo krátko po parlamentných voľbách z Mostu-Híd odišiel Zsolt Simon, ktorý nesúhlasil so vstupom strany do vlády so Smerom-SD a SNS. Most-Híd mal po odchode Simona troch podpredsedov – Luciu Žitňanskú, Ivana Švejnu a Lászlóa Solymosa.

 

Podľa predsedu Mostu-Híd Bélu Bugára okrem voľby nového podpredsedu sa aj prerozdelia portfóliá pre všetkých podpredsedov. „Chceme klásť dôraz na naše priority a tomu chceme podriadiť aj kompetencie podpredsedov. Každý bude mať na starosť jednu konkrétnu prioritu, ktorú bude v ďalšom období prezentovať,“ povedal dnes Bugár pre agentúru SITA.

 

Strana Most-Híd vznikla v roku 2009 po tom, čo skupina poslancov NR SR opustila vtedajšiu Stranu maďarskej koalície (SMK). Pätica bývalých poslancov SMK - Béla Bugár, Gábor Gál, Zsolt Simon, László Nagy a Tibor Bastrnák, oznámila vznik novej politickej strany s názvom Most-Híd – strana spolupráce 9. júna 2009. Ministerstvo vnútra stranu zaregistrovalo 3. júla. Ustanovujúci snem strany sa uskutočnil 11. júla v Komárne. Za predsedu bol zvolený Béla Bugár. Podpredsedami sa stali Rudolf Chmel, Edit Pfuntner a Zsolt Simon.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona