Novým ministrom zahraničných vecí sa stal Paolo Gentiloni

NETKY.SK • 1 November 2014, 09:16 • 2 min
Novým ministrom zahraničných vecí sa stal Paolo Gentiloni

RÍM - Paolo Gentiloni sa dnes stal novým talianskym ministrom zahraničných vecí. Vo funkcii tak nahradil Federicu Mogheriniovú, ktorá po ôsmich mesiacoch z tohto postu odišla, pretože sa od novembra stane vysokou komisárkou pre zahraničnú a bezpečnostnú politiku EÚ, informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Gentiloni (59) zložil ministerský sľub do rúk talianskeho prezidenta Giorgia Napolitana. Jeho nominácia premiérom Matteom Renzim sa považuje za prekvapujúcu, keďže favoritmi na obsadenie postu šéfa diplomacie boli iní uchádzači. Je predstaviteľom umierneného krídla Renziho stredoľavej Demokratickej strany (PD).
      

Gentiloniho zvolili do parlamentu v roku 2001. Je zakladateľom strany Sedmokráska (La Margherita), ktorá sa v roku 2007 stala súčasťou PD. V rokoch 2006-2008 pôsobil vo vláde bývalého premiéra Romana Prodiho ako minister komunikácií. V poslaneckej snemovni je členom výboru pre zahraničné záležitosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona