Novým ministrom životného prostredia je oddnes József Nagy

NETKY.SK • 2 November 2010, 11:42 • 2 min
Novým ministrom životného prostredia je oddnes József Nagy

Novým ministrom životného prostredia je oddnes József Nagy

slovakia

left justify in out

img

Prezident SR Ivan Gašparovič vymenoval dnes do funkcie ministra životného prostredia Józsefa Nagya. Menovací dekrét si bývalý štátny tajomník ministerstva pôdohospodárstva a životného prostredia prevzal v Prezidentskom paláci v Bratislave.
Na čelo samostatného envirorezortu sa nový minister postaví po štyroch mesiacoch. Ministerstvo životného prostredia (MŽP)zaniklo z iniciatívy bývalej vlády Roberta Fica (Smer-SD) 1. júla a zlúčilo sa s ministerstvom pôdohospodárstva.
Nová vláda Ivety Radičovej rozhodla o jeho znovuobnovení. MŽP malo pôvodne vzniknúť už od 1. septembra. Zámer poslancom však svojím vetom zastavil prezident. Účinnosť zákona sa tak následne musela posunúť. Gašparovič svoje veto vtedy odôvodnil tým, že rezort by sa nemal zaoberať iba problematikou životného prostredia, ale aj lesov, vody a ekológie.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies