Novým majiteľom LA Clippers sa stal bývalý šéf Microsoftu Ballmer

NETKY.SK • 13 August 2014, 06:58 • 2 min
Novým majiteľom LA Clippers sa stal bývalý šéf Microsoftu Ballmer

LOS ANGELES - Steve Ballmer je novým majiteľom basketbalového klubu zámorskej NBA Los Angeles Clippers. Transakciu skompletizovali v utorok, keď kalifornský súd potvrdil, že bývalá spolumajiteľka Shelly Sterlingová má právo predať tím.

slovakia

left justify in out

Rada guvernérov NBA už skôr schválila predaj bývalému generálnemu riaditeľovi spoločnosti Microsoft a v utorok vo vyhlásení potvrdila, že Ballmer je nový šéf Clippers. Informovala o tom agentúra Reuters.

 

Vedenie ligy v máji suspendovalo doterajšieho vlastníka kalifornského tímu Donalda Sterlinga za jeho rasistické výroky na adresu afro-amerických hráčov a nariadilo odpredaj klubu inej osobe.

 

Sterlingova manželka ako menšinová vlastníčka sa dohodla na obchode s bývalým šéfom exekutívy softvérového gigantu Microsoft Ballmerom, ktorý súhlasil s kúpnou cenou dve miliardy dolárov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies