Novým lídrom víťaz horskej previerky Nairo Quintana

NETKY.SK • 28 Apríl 2016, 18:24 • 2 min
Novým lídrom víťaz horskej previerky Nairo Quintana

MOUDON - Náročná horská previerka na cyklistických pretekoch Okolo Romandie z Moudonu do Morgins (173,9 km) vo štvrtok bola korisťou Kolumbijčana Naira Quintanu z tímu Movistar, ktorý sa stal aj novým lídrom podujatia. Etapu s cieľom v Morgins vo výške 1335 m pôvodne vyhral Rus Ilnur Zakarin (Kaťuša), ale pre nedovolený spôsob pri záverečnom špurte sa musel uspokojiť s druhým miestom v konečných výsledkoch.

slovakia

left justify in out

Dvojica Quintana - Zakarin prišla do cieľa po vyše 14 km dlhom kombinovanom stúpaní druhej, resp. tretej kategórie na dva vrcholy s krátkym klesaním uprostred nich s náskokom 26 s pred Portugalčanom Ruiom Costom (Lampre-Merida), ktorý za sebou potiahol silnú skupinu vrchárov - Kolumbijčana Rigoberta Urána, Francúza Thibauta Pinota aj doterajšieho lídra pretekov Španiela Jona Izagirreho.

 

Cyklista tímu Movistar Izagirre klesol na tretiu priečku celkovej priebežnej klasifikácie s mankom 20 s za oddielovým kolegom Quintanom a 2 s za Zakarinom.
Sedemdesiaty ročník pretekov Okolo Romandie má okrem prológu päť etáp a vyvrcholí v nedeľu 1. mája v Ženeve.

Cyklistické preteky Okolo Romandie - štvrtok - výsledky:
2. etapa: (Moudon - Morgins, 173,9 km): 1. Nairo Quintana (Kol.) Movistar 4:28:40 h, 2. Ilnur Zakarin (Rus.) Kaťuša - rovnaký čas ako víťaz, 3. Rui Costa (Portug.) Lampre - Merida, 4. Rigoberto Urán (Kol.) Cannondale Pro Cycling, 5. Thibaut Pinot (Fra) FDJ, 6. Jon Izagirre (Šp.) Movistar - všetci +26 s.

Poradie po 2. etape: 1. Nairo Quintana (Kol.) Movistar 7:02:09 h, 2. Ilnur Zakarin (Rus.) Kaťuša +18 s, 3. Jon Izagirre (Šp.) Movistar +20, 4. Thibaut Pinot (Fra) FDJ +32, 5. Rui Costa (Portug.) Lampre - Merida +36, 6. Matthias Frank (Švaj.) IAM Cycling +37.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies