Novým lídrom republikánskej väčšiny v snemovni bude Kevin McCarthy

NETKY.SK • 20 Jún 2014, 15:52 • 2 min
Novým lídrom republikánskej väčšiny v snemovni bude Kevin McCarthy

WASHINGTON - Republikáni v americkej Snemovni reprezentantov si za nového lídra svojej straníckej väčšiny zvolili "relatívne umierneného" Kevina McCarthyho. Informovala dnes o tom tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

McCarthy z Kalifornie sa tak stane druhým najvýznamnejším republikánom v dolnej komore amerického Kongresu. Pokúsi sa zjednotiť a rýchlo prekonať vnútrostranícke nezhody, ktoré sa začali po šokujúcej porážke predchádzajúceho lídra Erica Cantora v straníckych primárkach vo Virgínii.

 

Víťazstvo McCarthyho sa do veľkej miery očakávalo, hoci pre niektorých zákonodarcov nebol "dosť konzervatívny". Vo štvrtok však porazil konzervatívnejšieho Raúla Labradora z Idaha.

 

Cantor prekvapujúco prehral primárne voľby v štáte Virgínia s Davidom Bratom - málo známym zástupcom konzervatívneho hnutia Tea Party.

 

Podľa niektorých republikánov zo Snemovne reprezentantov, ktorí podporovali Labradora, ukázala táto porážka potrebu, aby sa strana pohla novým, konzervatívnejším smerom. Avšak McCarthymu pomohli ku zvoleniu jeho šikovnosť pri získavaní kolegov a schopnosť udržiavať osobné kontakty.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies