Novým kráľom stránky YouTube je s troma miliardami zhliadnutí skladba Despacito

NETKY.SK • 5 August 2017, 08:00 • 2 min
Novým kráľom stránky YouTube je s troma miliardami zhliadnutí skladba Despacito

NEW YORK - Videoklip k skladbe Despacito od portorického speváka Luisa Fonsiho sa stal prvým, ktorý na zdieľacej webovej stránke YouTube.com dosiahol tri miliardy zhliadnutí.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom v noci nadnes agentúra AP s odvolaním sa na oficiálne vyhlásenie tejto mediálnej spoločnosti.

 

Pieseň, ktorá vyšla 12. januára ako mimoalbumový singel, Fonsi naspieval so svojím krajanom, rapperom Daddym Yankeem. V ten istý deň bol na YouTube zverejnený i videoklip. Skladba sa stala medzinárodným hitom a od roku 1996 prvou piesňou v španielčine, ktorá obsadila prvé miesto rebríčka Billboard 100.

 

 

Despacito prekonal doterajší rekord skladby See You Again v podaní amerického speváka Wiza Khalifu a hosťujúceho Charlieho Putha. Fonsiho hit má aktuálne tri miliardy a takmer šesť miliónov zhliadnutí, pričom jej remix s kanadským spevákom Justinom Bieberom má sám osebe viac než 470 miliónov zhliadnutí.

 

Zmienená skladba See You Again iba v júli prekonala dlhodobého držiteľa najpopulárnejšieho videoklipu na YouTube - skladbu Gangnam Style od juhokórejského rappera Psy. Táto pieseň sa v decembri 2012 stala prvou, ktorá na YouTube prekonala hranicu jednej miliardy zhliadnutí. Momentálne jej patrí tretie miesto.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies