Novým kapitánom Nemecka sa stal Neuer: Je to veľká česť

NETKY.SK • 2 September 2016, 08:24 • 2 min
Novým kapitánom Nemecka sa stal Neuer: Je to veľká česť

DÜSSELDORF - Tréner nemeckej futbalovej reprezentácie Joachim Löw vo štvrtok oznámil, že novým kapitánom mužstva bude brankár Manuel Neuer. Ten na poste lídra nahradí Bastiana Schweinsteigera.

slovakia

left justify in out

Neuer je tak prvý brankár Nemecka, ktorý si dá na rukáv kapitánsku pásku od roku 2004, keď ju nosil Oliver Kahn. "Je to pre mňa veľká česť, som hrdý na to, že budem kapitán tímu. Všetci však vieme, že na ihrisku potrebujeme viacero lídrov, aby sme boli úspešní," povedal Neuer.

 

Löw uviedol, že Neuer bol jeho prvá voľba, no uvažoval aj nad ďalšími kandidátmi - obrancom Jeromeom Boatengom a stredopoliarom Samim Khedirom. "Neuer má všetky vlastnosti, ktoré vyžadujem od kapitána. Jeho výkony sú famózne, je vždy k dispozícii tímu a je skvelý príklad pre ostatných. K tomu všetkému sa pridávajú ešte jeho ľudské kvality. Je zodpovedný, je líder a dokáže si udržať chladnú hlavu," povedal tréner.

 

Tridsaťročný hráč Bayernu Mníchov viedol svoju krajinu už na nedávnom európskom šampionáte, keďže Schweinsteiger sa zotavoval zo zranenia a nefiguroval v základnej zostave.

 

Neuer si odkrúti oficiálnu kapitánsku premiéru v nedeľňajšom úvodnom zápase Nemecka v kvalifikácii MS 2018 proti Nórsku v Osle. Bude to už jeho 72. duel v národnom tíme. Informovala agentúra dpa.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies