Novým generálnym riaditeľom IATA sa stal Tony Tyler

NETKY.SK • 8 Jún 2011, 09:43 • 2 min
Novým generálnym riaditeľom IATA sa stal Tony Tyler

Novým generálnym riaditeľom IATA sa stal Tony Tyler

slovakia

left justify in out

img

Novým generálnym riaditeľom Medzinárodného združenia leteckých prepravcov (IATA) sa stal Tony Tyler. Vo funkcii nahradil Taliana Giovanniho Bisignaniho, ktorý viedol organizáciu deväť rokov. Účastníci výročného kongresu IATA o tom rozhodli dnes, v druhý a záverečný deň rokovania v Singapure.
      Tyler chce dosiahnuť, aby sa členmi IATA stalo viac nízkonákladových leteckých spoločností. "Naši členovia reprezentujú 93 % výkonu prepravených osôb," dodal a zdôraznil, že by bolo prirodzene ešte lepšie, aby sa členmi organizácie stali všetky letecké spoločnosti, bez ohľadu na svoj podnikateľský model.
      Medzi členov IATA patrí 230 leteckých spoločností. Presná definícia nízkonákladových aerolínií neexistuje. Do IATA už vstúpili viaceré nové aerolínie, ktoré sú pokladané za vhodnú konkurenciu leteckých spoločností starého razenia. Členmi IATA sa stali JetBlue zo Spojených štátov alebo nemecký Air Berlin.
      Tyler povedal, že jeho cieľom je vytvoriť také podmienky, "aby sa nášmu priemyslu jeho práca darila ešte viac". Členovia IATA prepravili vlani 2,9 miliardy cestujúcich a 48 miliónov ton nákladu.
      Tyler sa ujme funkcie prvého júla. Ešte donedávna pôsobil ako šéf leteckej spoločnosti Cathay Pacific v Hongkongu.
      Ďalší výročný kongres IATA sa uskutoční v júni v Pekingu.
Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies