Novým generálnym riaditeľom TASR sa stal Vladimír Puchala

NETKY.SK • 5 September 2017, 14:13 • 2 min
Novým generálnym riaditeľom TASR sa stal Vladimír Puchala

BRATISLAVA - Novým generálnym riaditeľom Tlačovej agentúry Slovenskej republiky (TASR) sa stal Vladimír Puchala.

slovakia

left justify in out

Rozhodla o tom dnes Správna rada TASR po verejnom vypočutí kandidátov na tento post. Puchala uspel v súboji s ďalším kandidátom, predsedom Matice slovenskej Mariánom Tkáčom.

 

Verejnoprávna agentúra získala nového generálneho riaditeľa zo svojho vnútra. Puchala, ktorý nahradí doterajšieho šéfa Jaroslava Rezníka, je členom manažmentu TASR od roku 2008. V súčasnosti pôsobí ako riaditeľ stratégie. "Je to mimoriadna zodpovednosť, to je to, čo asi cítim," zareagoval na rozhodnutie Správnej rady nový šéf TASR.

 

Chce podľa vlastných slov budovať agentúru, ktorá je užitočná a efektívna. "Chcem agentúru, ktorá je postavená na kvalitných informáciách, ktoré sú z jasných zdrojov, chcem technológie, ktoré bezpečne doručujú obsahy k svojim klientom a verejnosti, chcem agentúru, ktorá ponúka nekomerčné informácie, chcem agentúru, ktorá ponúka informácie, ktoré sú benefitné pre spoločnosť a ktoré sú užitočné pre klientov," menoval.

 

Predseda Správnej rady TASR Vladimír Masár očakáva, že agentúra pod vedením Puchalu bude pokračovať v nastúpenej ceste a bude naďalej silným pilierom verejnoprávnosti v Slovenskej republike. Správa rada podľa Masára hodnotila vysoko projekty oboch kandidátov, za kvalitnejší považuje projekt Puchalu.

 

Správna rada volila nového šéfa TASR po tom, ako bol doterajší generálny riaditeľ Jaroslav Rezník zvolený do čela Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS). Odstúpenie z funkcie Rezník oznámil 17. júla. Vedením verejnoprávnej agentúry bol do zvolenia nového generálneho riaditeľa TASR poverený riaditeľ stratégie Vladimír Puchala.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona