Novým generálnym riaditeľom Štátneho fondu rozvoja bývania je Juraj Kurňavka

NETKY.SK • 12 Júl 2016, 16:47 • 2 min
Novým generálnym riaditeľom Štátneho fondu rozvoja bývania je Juraj Kurňavka

BRATISLAVA - Novým generálnym riaditeľom Štátneho fondu rozvoja bývania (ŠFRB) je Juraj Kurňavka.

slovakia

left justify in out

Minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Roman Brecely (Sieť) ho vymenoval do funkcie ešte k 8. júlu na základe výsledku výberového konania. "Do výberového konania na pozíciu generálneho riaditeľa ŠFRB sa prihlásilo šesť uchádzačov, z ktorých všetci splnili predpísané kritériá a boli pozvaní do výberového konania," potvrdilo v utorok ministerstvo dopravy. "Kritéria a požiadavky stanovené vo výberovom konaní overené formou písomného odborného testu a prostredníctvom osobného pohovoru pred výberovou komisiou splnil Juraj Kurňavka," potvrdilo v utorok ministerstvo dopravy.


Bývalú generálnu riaditeľku ŠFRB Danu Pištovú odvolal minister Brecely v máji a na jej miesto dočasne vymenoval do výberového konania Petra Dolinského.


Juraj Kurňavka má 43 rokov, vyštudoval Fakultu riadenia a informatiky v odbore informačné a riadiace systémy so zameraním na manažment a ekonómiu na Žilinskej univerzite. Venuje sa ekonómii, finančníctvu a podnikaniu. Obchodoval s cennými papiermi a inými komoditami na burzách.


Nový generálny riaditeľ ŠFRB pôsobí od roku 2000 v podnikateľskom sektore v oblasti služieb, obchodu a cestovného ruchu, kde sa venuje predovšetkým riadeniu spoločnosti. V rokoch 2011 - 2015 pôsobil vo Vodárenskej spoločnosti Ružomberok, a. s. Ako podpredseda predstavenstva spoločnosti sa podieľal na jej riadení, na príprave a realizácii investičných projektov spolufinancovaných z fondov Európskej únie. V súčasnosti je predsedom dozornej rady Mestského basketbalového klubu Ružomberok.


Kurňavka bol v roku 2010 zvolený za poslanca mestského zastupiteľstva v Ružomberku. Bol spoluzakladateľom a súčasne aj predsedom poslaneckého klubu RBK - Ružomberok bez korupcie. Bol členom mestskej rady a predsedom dopravnej komisie a komisie výstavby a územného plánovania pri Mestskom zastupiteľstve v Ružomberku, kde pôsobí doteraz.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona